Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron, non-traité, zestes
- 130 g de sucre
- 230 g de beurre à température ambiante, en morceaux
- 300 g de farine fleur, et un peu pour le plan de travail
- 3 jaunes d'œufs
- 1 - 2 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Croissants viennois
1h 30min
Tourte au kirsch de Zoug
4 Std.
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Amarettini
1h 30min
Biscuits aux noix
1h 15min
Caramels à la crème
2h
Macarons au caramel
1h 50min
Läckerli de Bâle
1h 10min
Moutarde de Bénichon
40min
Tourte au chocolat-moka
4sa 30 dk