Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine fleur
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de poudre à lever
- 20 g de liqueur d'anis
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'amandes
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Biscuits aux amandes
40min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Tirggel
48 Std. 45 Min
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Florentins
2u.
Biscuits aux noix
1h 15min
Confiture avec sucre gélifiant
30min
Pain d'épice lucernois
55min
Pizzoccheri à la mode du Val Poschiavo
1h 30 min
Cake imbibé au citron
1h 30 min
Milanais
3h