Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de noisettes
- ¼ de c. à café de fleur de sel
- 150 g de prunes, séchées, dénoyautées
- 150 g de dattes, dénoyautées
- 150 g de figues séchées, sans la queue
- 300 g d'eau
- ½ cube de levure (env.20 g), émiettée
- 200 g de farine de seigle égrugé
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 3271 kJ / 786 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Crème de citron
1h
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Salade de melon aux lentilles en verrines
50 min
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45 min
Sirop de thé glacé
30 min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Grittibenz sucré
2j 15 menit
Petits pains au müesli (sucrés)
2h
Pain croustillant
1h
Houmus
10min
Petits pains au yogourt et sésame
1h 30min