Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 280 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 250 g de farine d'épeautre complète
- 200 g de farine mi-blanche
- 1 ½ de c. à café de sel
- 100 g de noisettes
Le façonnage
- 1 c. à soupe de farine mi-blanche
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 Min
Pain vaudois à la croix
13sa 30 dk
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Pain d'épeautre et de blé
12 Std.
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45min
Petits pains aux fruits
3u. 5min
Pain aux graines de lin
1h 30min
Soupe d'orge des Grisons
55 Min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain paysan
3h
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min