Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 280 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 250 g de farine d'épeautre complète
- 200 g de farine mi-blanche
- 1 ½ de c. à café de sel
- 100 g de noisettes
Le façonnage
- 1 c. à soupe de farine mi-blanche
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Tresse russe aux canneberges
3h
Pain de seigle valaisan
10 godz.
Cake au citron
1h 5min
Pain paysan
3h
Tresse bernoise
1 godz. 45 min