Tarte au vin cuit
TM6 TM5

Tarte au vin cuit

4.3 (12 ocen)

Składniki

Pâte brisée

  • 200 g de farine
  • 1 jaune d'œuf
  • 100 g de beurre, mou, coupé en morceaux et un peu pour graisser le moule
  • 40 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de sucre vanillé

Garniture

  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 200 g de vin cuit
    lub 200 g de concentré de jus de poire
  • 100 g de crème double (45 % de matière grasse)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1507 kJ / 361 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy