Wersje kompatybilne
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pommes de terre à chair ferme, cuites de la veille, pelées et coupées en morceaux (3 cm)
- 300 g de farine
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 80 g de beurre, dont 10 g coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325 kJ / 556 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot penne-poireaux
30 Min
Gratin de cornettes
50 dk
Rösti bernois
40 dk
Risotto alla milanese
30 Min
Riz Casimir (8 portions)
1sa
Polenta tessinoise
45 dk
Barres au sésame
30 Min
Rotolo aux champignons et poivrons
2h 15min
Escargots aux légumes
1h 20min
Pain tessinois
1h 50min
Fromage d’Italie pané
40 dk
Gratin de l’armailli
50 dk