Wersje kompatybilne
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pommes de terre à chair ferme, cuites de la veille, pelées et coupées en morceaux (3 cm)
- 300 g de farine
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 80 g de beurre, dont 10 g coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325 kJ / 556 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1h 15 min
Rösti bernois
40 min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gratin de cornettes
50 min
Linguine saumon et vodka
20min
Risotto au safran de Mund
45 min
Papet vaudois
55 min
Escargots aux légumes
1h 20 min
Focaccia aux pommes de terre
2u. 50min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min