Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour graisser le plat
- 500 g de farine
- 50 g de chorizo, sans peau
- 250 g de jambon, en morceaux
- 150 g de lardons, en morceaux
- 4 œufs
- 200 g d'huile
- 300 g de lait
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de poudre à lever
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3238 kJ / 774 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nœud au lard
2h 10min
Filet de porc sauce moutarde
30min
Risi e bisi
35 Min
Cassolette de poulet et de lard
1h 10min
Chili con cervelas
1h
Pâtes tomates, jambon et salami piquant
45min
Spaghetti tomates et lardons
35 Min
Pizza à la pomme de terre
1h 10min
Lasagnes classiques
2h
Risotto à la saucisse et aux pois
30min
Ragoût de poulet crémeux à la moutarde
40min
Gratin de cornettes
50min