Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 40 g échalote
- 1 piment rouge, petit, épépiné
- 1 gousse d'ail
- ½ brin de romarin, frais, aiguilles lavées et séchées
- 250 g d'aubergines, en dés (1-2 cm)
- 250 g d'espadon, en dés (1-2 cm)
- ½ c. à café de sel
- 320 g de pâte sèche, type mezze penne
- 100 g de vin blanc, sec
- 150 g de tomates San Marzano, en dés (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes au thon
30min
Truites accompagnées de riz aux légumes
45min
Spaghettis et bolo aux gendarmes
30min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50min
Farfalle sauce aux petits pois et jambon
45min
Chili non Carne
1 godz.
Poulet oriental au couscous
45min
Pizza jambon et champignons
1sa 45 dk
Tortiglioni au poulet et olives noires
35 min
Trenette au pesto
45min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min