Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lardons
- 1000 g de pommes de terre à chair ferme, pelées, coupées en morceaux (3 cm)
- 1 c. à café de de sel
- 35 g de beurre à rôtir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2094 kJ / 500 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Émincé à la zurichoise
50 Min
Chili con cervelas
1 Std.
Risotto aux bolets et au brie
35min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Knöpflis
50 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Sauce à salade à la française
20min
Pain tessinois
1h 50min
Milanais
3u.
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1h 45min