Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 300 g d'asperges vertes, fines, parées et en morceaux (2 cm env.)
- 130 g de lardons (0.5 cm)
- 1 ½ c. à café de sel
- 700 g d'eau
- 350 g de pâte sèche, type farfalle (cuisson 12 min), d’excellente qualité
- 1 sachet de safran en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 Min
Émincé à la zurichoise
50min
Couscous à l'orange et au saumon à la vapeur
35 min
Linguine saumon et vodka
20min
Risotto aux carottes et endives
40min
Riz Casimir (8 portions)
1 godz.
Polenta et ragoût de champignons
45min
Riz Casimir
45min
Risotto au safran de Mund
45min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Spaghettini aux poivrons
50min
Salade de haricots verts aux lardons
40min