Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le moule
- un peu de beurre pour graisser
La pâte
- 175 g de farine bise
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- ¾ de c. à café de sel
- 60 g d'eau
La garniture
- 150 g de gruyère, en morceaux (3 cm)
- 500 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g de beurre
- 200 g de crème entière
- 2 œufs
- 5 brins de thym, frais, effeuillé
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre, moulu
- 100 g d'oignons (par ex. jaunes, rouges et échalotes), en rouelles (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3342 kJ / 805 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 61 g
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40 Min
Gratin de cornettes
50min
Émincé à la zurichoise
50min
Papet vaudois
55 min
Riz Casimir
45 min
Gâteau des rois
1h 55min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Ramequins au fromage
50min
Sauce à salade à la française
20 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min