Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, froid, en morceaux, et un peu pour graisser
- 160 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de séré, 40% de matières grasses
- ¼ c. à café de poudre à lever
- ¼ c. à café de sel
- 60 g de gruyère, en morceaux
- 800 g d'épinards hachés, surgelés
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 538 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 godz. 15 min
Milanais
3 Std.
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Mélange blettes-pommes de terre aux œufs pochés
45min
Blinis aux pois chiches et aux tomates
30min
Quiche poireaux-lard
1 godz.
Chou-fleur et lentilles au curry
45min
Lasagne verdi
1 godz. 15 min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Ramequins au fromage
50min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min