Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de carottes, pelées, en morceaux (5 cm)
- 1 bouquet de persil frais, effeuillé
-
180
g de yogourt nature
lub 180 g de yogourt grec - 10 g de jus de citron
-
30
g d'huile végétale
lub 30 g d'huile d'olive - 30 g de vinaigre
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre
- 2 - 3 c. à soupe de cerneaux de noix ou hachées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 533 mg
Alternatywne przepisy
Curry de poisson
35min
Poulet stroganov
50min
Crème glacée aux fruits
5min
Cornettes à la viande hachée avec compote de pommes
55min
Mousse au thon
5min
Grittibenz sucré
2h 15 min.
Sauce balsamique
10min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10min
Sauce bolognaise
3u. 15min
Sauce à salade à la française
20min
Tresse bernoise
1h 45min