Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macaronis du chalet et oignons frits
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 400 g de pommes de terre à chair ferme, coupées en dés (1 cm)
- 450 g d'eau
- 300 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre, moulu
- 500 g de pommes, acidulées, pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni (7 Min.)
- 40 g de farine
- 160 g d'oignons, coupés en fines rondelles
- 30 g de beurre à rôtir
Compote de pommes et finition
- 25 g de jus de citron
- 20 - 40 g de sucre, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Rösti bernois
40min
Gratin de cornettes
50min
Émincé à la zurichoise
50min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Riz Casimir (8 portions)
1 Std.
Papet vaudois
55 min
Riz Casimir
45min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1h 45min