Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de champignons de Paris, frais, coupés en deux
- 25 g de beurre
- 50 g de vin blanc, sec
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 50 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
- 400 g de quenelles de chair à saucisse
- ¼ c. à café de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- ½ c. à café de paprika doux, selon les goûts
Vol-au-vent
- 1 bouquet de ciboulette fraîche ciselée (env. 20 g)
- 8 vol-au-vent
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3278 kJ / 785 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 63 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Émincé à la zurichoise
50min
Filet de porc sauce moutarde
30min
Risotto alla milanese
30min
Boulettes de viande et sauce aux champignons et au vin blanc
35min
Boeuf Stroganoff
45 min
Pain de viande accompagné de champignons
1h 30 min
Risotto bolognaise
45 min
Stroganoff
45 min
Ragoût de poulet crémeux à la moutarde
40min
Ragoût de bœuf
1h 50min
Mousse au thon
10min
Beurre aux herbes
5 Min