Vol-au-vent aux quenelles

Vol-au-vent aux quenelles

4.7 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Garniture
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 300 g de champignons de Paris, frais coupés en deux
  • 25 g de beurre
  • 50 g de vin blanc, sec
  • 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 200 g de crème entière, froide
  • 50 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
  • 400 g de quenelles de chair à saucisse
  • ¼ c. à café de sel selon les goûts
  • 1 pincée de poivre, moulu selon les goûts
  • ½ c. à café de paprika doux selon les goûts
Vol-au-vent
  • 1 bouquet de ciboulette fraîche ciselée (env. 20 g)
  • 8 vol-au-vent

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 785 kcal / 3278 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...