Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 80 g kiełbasy chorizo, bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 8 podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)
- 1 łyżka oregano, suszonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 480 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2214 kJ / 529 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Chili con carne
1h
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Jambalaya
1h
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 Std. 55 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1h 15 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min