
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
80 g kiełbasy chorizo bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
8 podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
529 kcal /
2214 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Jambalaya
1 godz.
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min