Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy

Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy

4.0 136 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 80 g kiełbasy chorizo bez skóry, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 8 podudzi z kurczaka, bez skóry (ok. 700-800 g)
  • 1 łyżka oregano, suszonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 529 kcal / 2214 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...