Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g masła
- 700 g łopatki cielęcej, bez kości, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 47.9 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w czerwonym winie
2j 10 menit
Polędwica wołowa z warzywami
50 menit
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1j 20 menit
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1j 25 menit
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Gulasz wołowy z papryką
1j 25 menit
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 menit