
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g masła
- 700 g łopatki cielęcej, bez kości, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 47.9 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min