Sauté z cielęciny

Sauté z cielęciny

3.9 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • masła
    30 g
  • mięsa z łopatki cielęcej pokrojonego w 2 cm kostkę
    700 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
    150 g
  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżka
  • białego wina, wytrawnego
    200 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej
    4 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364 kcal / 1525 kJ
Białko 47.9 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...