
Urządzenia i Akcesoria
Sauté z cielęciny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
masła30 g
-
mięsa z łopatki cielęcej pokrojonego w 2 cm kostkę700 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki250 g
-
pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki150 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej4 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1525 kJ
Białko
47.9 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska