Urządzenia i Akcesoria
Sauté z cielęciny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
30 g masła
-
700 g mięsa z łopatki cielęcej pokrojonego w 2 cm kostkę
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
150 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
47.9 g
Kalorie
1525 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2h 10min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Pilaw cielęcy
1h 45min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1h 20min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Wołowina z pieczarkami
30min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min