
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g masła
- 700 g mięsa z łopatki cielęcej pokrojonego w 2 cm kostkę
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 150 g pomidorów bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 364 kcal / 1525 kJ
- Białko
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min