
Wersje kompatybilne
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 2 ząbki czosnku
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 50 g kolendry, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 600 g filetów z białej ryby (np. halibut, łupacz, dorsz; 1 cm grubości), bez skóry i ości
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na 1 cm kawałki
- ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 4 łyżeczki mąki z cieciorki (ok. 15 g, patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki pieprzu, świeżo zmielonego
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 200 g różyczek brokułu, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 g jogurtu typu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsy królewieckie
2h 10 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 Std. 10 Min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Dorsz z aïoli i warzywami
50min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 Std. 5 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50min
Ryba z warzywami na parze
1u. 15min