
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju rzepakowego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g musztardy francuskiej
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
576.2 kcal /
2410.6 kJ
Białko
26.6 g
Tłuszcz
29.8 g
Węglowodany
49.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Sód
1025.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min