Urządzenia i Akcesoria
Boeuf Stroganow
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (1 x 1 x 4 cm)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
30 g wody
-
200 g śmietany
-
1 łyżeczka musztardy angielskiej lub innej pikantnej musztardy np. Dijon
-
50 g ogórków konserwowych (opcjonalnie) pokrojonych w paski
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 godz. 20 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min