Falafel di lenticchie

Falafel di lenticchie

3.7 79 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di lenticchie secche ammollate per 12 ore in acqua fredda
    200 g
  • di cipolla
    30 g
  • di semi di cumino
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di succo di limone
    10 g
  • di farina tipo 00
    25 g
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 438 kcal / 1832.6 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 61.2 g
Błonnik 15.9 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 6.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...