Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate

Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate

4.3 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle rosse a fette (circa 5-6 mm)
    300 g
  • di burro
    20 g
  • di zucchero grezzo
    40 g
  • di aceto balsamico
    20 g
    20 g di aceto di vino rosso
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di barbabietola rossa cotta a pezzi
    500 g
  • di acqua
    350 - 400 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di timo secco
    1 - 2 pizzichi
  • di baguette
    4 fette
    4 fette di pane
  • di formaggio erborinato cremoso, a pezzi
    60 - 80 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaio
  • gherigli di noci

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 1628.5 kcal / 6813.8 kJ
Białko 32.3 g
Tłuszcz 102.5 g
Węglowodany 156.4 g
Błonnik 20.6 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Sód 1554.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...