Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 oignon, coupé en huit
- 30 g de beurre, coupé en cubes
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 720 g de bouillon fait avec 700 g d’eau et 1 cube et demi de bouillon de légumes bio
- 16 pointes d'asperge verte, et 3 cm de queues coupées en rondelles
- 100 g de mascarpone
- 6 feuilles d'ail des ours fraîches, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1841 kJ / 443 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto au safran à la milanaise
1 godz. 30 min
Risotto aux asperges
45min
Polenta au gorgonzola
25 min
Risotto aux asperges
35min
Risotto aux morilles
45min
Risotto printanier
1 godz.
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Risotto d'épeautre et poisson mariné
1 godz.
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50min
Pesto à l'ail des ours
10 Min