Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g bobu, mrożonego1000 g bobu, świeżego
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
3 gałązki tymianku, świeżego2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
35 - 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji (ok. 40 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
941 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1355.8 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
19.7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min