Zupa krem z jarmużu

Zupa krem z jarmużu

4.1 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 70 g salami pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
  • 180 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 245.5 kcal / 1027.1 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 343 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...