Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g salami pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
180 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
700 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
343 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1027.1 kJ /
245.5 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z cukinii
25 min