
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
salami pokrojonego na 1,5 cm kawałki70 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczki
-
jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki150 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki180 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
245.5 kcal /
1027.1 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
16.2 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
343 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min