![Chutney BBQ z whisky Chutney BBQ z whisky](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89152E12-84B3-4124-A4D4-CC1CB8628CA0/Derivates/f31fdd19-857a-4f06-8019-7ae778af44d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 220 g plastrów ananasa, z puszki, pokrojonych na kawałki, syrop zachować
- 100 g sosu teriyaki
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 150 - 200 g brązowego cukru
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g sosu sojowego
- 220 g wody
- 60 g whisky
- Wartości odżywcze
- na 12 porcji
- Kalorie
- 5753.5 kJ / 1374.2 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 285.4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Oliwa sycylijska
10 min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Karmelizowany por
20 Min
Sambal oelek
15min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 Min
Dymny sos whisky
20 Min
Sos barbecue z whisky
50 分钟
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.