Urządzenia i Akcesoria
Chutney BBQ z whisky
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
220 g plastrów ananasa, z puszki pokrojonych na kawałki, syrop zachować
-
100 g sosu teriyaki
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
150 - 200 g brązowego cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g sosu sojowego
-
220 g wody
-
60 g whisky
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 porcji
Białko
10.9 g
Kalorie
5753.5 kJ /
1374.2 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
285.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marynata teriyaki
15 min
"Dżem" bekonowy
40 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Pikantne aïoli
15 min
Marynata barbecue
15 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Marynata orientalna
15 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Dymny sos whisky
20 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Chutney śliwkowy
1 godz.