Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
16 sztuk
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
30 - 50 g migdałów, w płatkach
-
110 g płatków owsianych, górskich Melvit
-
120 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g kaszy jaglanej Melvit
-
400 - 450 g mleka kokosowego
-
woda ilość do zwilżenia dłoni
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.7 g
Kalorie
606.2 kJ /
144.8 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
18.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Placki z mąki kokosowej
30 min