Wersje kompatybilne
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 200 g komosy ryżowej (quinoa)
- 30 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g wegetariańskich kiełbas, pokrojonych w 5 mm plastry
- 1 łyżka maku (opcjonalnie)
Sos jogurtowy
- 250 g jogurtu typu greckiego
- 150 g majonezu
- 60 g miodu, płynnego
- 3 łyżki octu jabłkowego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 631.4 kJ / 150.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka detox
25 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1h 20 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min
Tiramisu bez laktozy
12h 40min
Wegańskie lody truskawkowe
10min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1h 15 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40 min