Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
TM5 TM6

Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas

4.0 (3 oceny)

Składniki

Sałatka

  • 200 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g wegetariańskich kiełbas, pokrojonych w 5 mm plastry
  • 1 łyżka maku (opcjonalnie)

Sos jogurtowy

  • 250 g jogurtu typu greckiego
  • 150 g majonezu
  • 60 g miodu, płynnego
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
631.4 kJ / 150.8 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy