Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
Sałatka
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g czerwonej kapusty pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g wegetariańskich kiełbas pokrojonych w 5 mm plastry
-
1 łyżka maku (opcjonalnie)
Sos jogurtowy
-
250 g jogurtu typu greckiego
-
150 g majonezu
-
60 g miodu płynnego
-
3 łyżki octu jabłkowego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.7 g
Kalorie
631.4 kJ /
150.8 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Lody arbuzowo-kokosowe
2 godz. 30 min
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 godz. 20 min
Lody kremowe z awokado i jogurtem
6 godz. 10 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Wegański majonez
15 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min