Wegański szarpaniec

Wegański szarpaniec

4.8 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 200 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
  • 150 g cukru
  • 350 g mąki pszennej
  • 30 g kakao
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
Nadzienie
  • 220 g cukru
  • 5 g skórki z cytryny ekologicznej
  • 180 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
  • 30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru, wegańskiego
  • 1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
  • 800 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 154.8 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 1715.8 kJ / 409.8 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 48.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...