Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciasto kokosowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
-
100 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g czekolady, o smaku nugatowym wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
100 g cukru
-
20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g śmietanki sojowej
-
150 g mąki pszennej
-
100 g wiórków kokosowych
-
15 g proszku do pieczenia
-
wiórki kokosowe do posypania (ok. 30 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
181.8 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1161.2 kJ /
277.3 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1hod. 10min.
Wegańskie brownie
2hod. 45min.
Tofurnik z mango i limonką
3hod. 40min.
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6hod. 55min.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1hod. 20min.
Bananowe brownie
40min.
Wegańskie ciastka bananowe
1hod. 5min.
Sernik z tofu (tofurnik)
4hod. 40min.
Rożki kokosowo-migdałowe
1hod. 20min.
Wegański szarpaniec
7hod. 10min.
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45min.
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1hod. 35min.