Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g margaryny, wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 100 g czekolady, o smaku nugatowym, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 100 g cukru
- 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 200 g śmietanki sojowej
- 150 g mąki pszennej
- 100 g wiórków kokosowych
- 15 g proszku do pieczenia
- wiórki kokosowe, do posypania (ok. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1161.2 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 181.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegańskie brownie
2h 45min
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min