![Wegańskie ciasto kokosowe Wegańskie ciasto kokosowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E9DC4DA-83FC-4B98-8AEF-145B5E9B9B99/Derivates/2C9FA0D8-14F4-4908-923C-62D30B8FEE1A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g margaryny, wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 100 g czekolady, o smaku nugatowym, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 100 g cukru
- 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 200 g śmietanki sojowej
- 150 g mąki pszennej
- 100 g wiórków kokosowych
- 15 g proszku do pieczenia
- wiórki kokosowe, do posypania (ok. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1161.2 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 181.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka korzenne
1h
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 Min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Wegański majonez
15 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Wegański szarpaniec
7h 10min
Wegańskie naleśniki
50 Min