Urządzenia i Akcesoria
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli1 łyżka sosu sojowego tamari
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski
-
300 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
100 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g kiełków lucerny
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
323.6 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
938.7 kJ /
224.4 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
19.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka Waldorf
15 min