
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wiórków kokosowych
-
wrząca woda do namoczenia
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
masło do natłuszczenia
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
500 g wody plus dodatkowo 2-3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
426.1 kcal /
1782.9 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
383.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska