
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
wiórków kokosowych120 g
-
wrząca woda do namoczenia
-
ryżu białego, długoziarnistego250 g
-
masło do natłuszczenia
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
wody plus dodatkowo 2-3 łyżki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
426.1 kcal /
1782.9 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
383.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min