Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wiórków kokosowych
-
wrząca woda do namoczenia
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
masło do natłuszczenia
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
500 g wody plus dodatkowo 2-3 łyżki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
383.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1782.9 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Tajskie kotlety rybne
30 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 godz. 30 min
Masło kokosowe
5 min
Ciemny mus z migdałów
15 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min
Krem z kasztanów jadalnych
15 min