
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z salsą pomidorową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan20 g
-
mięty, świeżej10 - 15 liści
-
pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych300 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli230 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329 kcal /
1378 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min