Urządzenia i Akcesoria
Risotto z salsą pomidorową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan
-
10 - 15 liści mięty, świeżej
-
300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
230 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.1 g
Kalorie
1378 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min