![Risotto z salsą pomidorową Risotto z salsą pomidorową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4513cc1-6892-40de-99d1-f12e9f7b6608/Derivates/fc930dc4-6bbb-48e8-848f-cf2e23c4349c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan
- 10 - 15 liści mięty, świeżej
- 300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 ząbki czosnku
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 230 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1378 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto pomarańczowe
45min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45min
Risotto po mediolańsku
30min
Kaszotto z grzybami
40min
Ryż śródziemnomorski
50 Min
Risotto z wędzonym serem
30min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 Std. 20 Min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35 Min
Risotto z cukinii
45min