Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan
- 10 - 15 liści mięty, świeżej
- 300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 ząbki czosnku
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 230 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1378 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z parmezanem
30min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20min
Risotto z wędzonym serem
30min
Makaron po liguryjsku
45min
Ryż śródziemnomorski
50min
Spaghetti aglio e olio
35min
Spaghetti napoletana
40min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35min