![Asparagus and Mango Salad Asparagus and Mango Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF8C5AA2-2D16-4943-A86D-A044452A0BDB/Derivates/93CBB2D5-3C7E-4460-B7AD-9DF95E4F39CB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 Tbsp fine sea salt, plus ½ tsp
- 800 g asparagus, lower stems peeled
- 1 fresh chilli, halved, deseeded
- 100 g red onions, quartered
- 30 g sunflower oil
- 20 g white wine vinegar
- 20 g lime juice
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g ripe mangoes, cut in pieces (3 cm)
- 100 g curly endive, cut in pieces (5 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
-
160
g smoked goose breast, skin on, sliced (5 mm)
lub 160 g smoked turkey breast, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min
Thai Steamed Salmon Parcels
45min
Beetroot Houmous
15 dk
Salmon tartare
25 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Prawn and Cucumber Salad
55min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Roasted Red Pepper Shots
30 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min