![Pudla with Spinach and Paneer Pudla with Spinach and Paneer](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3878D59-3FB7-49B8-A613-75664368045D/Derivates/DA282E75-3F0E-4E6B-BC74-AFDC83889583.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudla
- 5 g fresh coriander leaves
- 2 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 250 g water
- 200 g chickpea flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
Filling
- 30 g vegetable oil, plus 2 tsp for frying
- ½ tsp cumin seeds
- 50 g onions, quartered
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 garlic clove
- 150 g paneer cheese, cut in pieces
- 200 g fresh spinach leaves
- 150 g single cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 17.7 g