Urządzenia i Akcesoria
Pudla with Spinach and Paneer
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 pieces
Składniki
Pudla
-
fresh coriander leaves5 g
-
spring onions cut in pieces (2 cm)2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
water250 g
-
chickpea flour200 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
Filling
-
vegetable oil plus 2 tsp for frying30 g
-
cumin seeds½ tsp
-
onions quartered50 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
Kashmiri chilli powder½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
garlic clove1
-
paneer cheese cut in pieces150 g
-
fresh spinach leaves200 g
-
single cream150 g
-
fine sea salt or to taste½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
14.4 g
Kalorie
987 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Saag Paneer
13 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Dhokla
30 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Paneer
4 godz. 30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chana Masala
45 min
Paneer Makhani
1 godz.
Palak Paneer
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min