Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudla
- 5 g fresh coriander leaves
- 2 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 250 g water
- 200 g chickpea flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
Filling
- 30 g vegetable oil, plus 2 tsp for frying
- ½ tsp cumin seeds
- 50 g onions, quartered
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 garlic clove
- 150 g paneer cheese, cut in pieces
- 200 g fresh spinach leaves
- 150 g single cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45 min
Paneer Makhani
1 godz.
Coconut Dhal
20min
Vegetable Biryani
50min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Saag Paneer
13 Std.