![Curried Rhubarb and Lentil Soup Curried Rhubarb and Lentil Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A8F0D0D1-F730-4CC0-A327-0D3258E74CFD/Derivates/E6DE6203-2DED-4725-BF28-E8C8C505F2D0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 30 g vegetable oil
- 150 g onions, quartered
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 1 ½ tsp garam masala
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground ginger
- ¼ tsp ground turmeric
- 350 g rhubarb, cut in pieces (1 cm)
- 150 g chana dal (yellow dried split peas)
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g brown sugar
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 40 g plain yoghurt, for serving
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Chana Masala
45min
Coconut Dhal
20min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Mulligatawny Soup
35min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Indian vegetable curry
50min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 menit
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min