Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

4.3 194 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 20 - 25 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
    50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 700 - 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
    ½ - 1 łyżka sosu sojowego
  • 60 - 80 g makaronu do zupy, suchego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 712.4 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 736 kJ / 175.9 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...