
Urządzenia i Akcesoria
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
20 - 25 g oliwy z oliwek
-
100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
-
700 - 800 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
60 - 80 g makaronu do zupy, suchego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.9 kcal /
736 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
712.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min