Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 4 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 g cukinii, pokrojonej na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Barszcz wegetariański
1h 10 min
Zupa minestrone
45 min