Urządzenia i Akcesoria
Zielona zupa minestrone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
791 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min