
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa minestrone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
3 cebule dymki przekrojone na pół, ze szczypiorem, pokrojonym na 2 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oleju
-
80 - 100 g selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g dyni pokrojonej na 1 cm kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
½ łyżeczki tymianku, świeżego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
180 g makaronu do zupy, suchego drobnego, np. muszelek, kolanek, kokardek
-
60 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
-
240 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
-
120 g zielonego groszku, świeżego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
387.3 kcal /
1620.3 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
70.3 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
546.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska