Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La cuisson des bulots
- 500 g de bulots frais, crus
- 1800 g d'eau
- 15 g de gros sel
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
La mayonnaise persillée
- 150 g d'huile de tournesol
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 1 c. à soupe de moutarde
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.3 kJ / 424 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35min
Sirop citron-gingembre
15 Min
Salade de haricots gigantes et coques
1 godz. 5 min
Brochettes de filets de sardine
1 Std. 25 Min
Sucre au romarin
5 Min
Palourdes au cidre
35min
Menu petit prix - Œufs mimosa aux sardines
2h 35min
Poulpe mariné
7h 5min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Moules marinières au gingembre
25 Min
Œufs mimosas à la sardine
35min
Moules à la crème et au vin blanc
45min