Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de faisselle
- 3 échalotes, coupées en morceaux
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 botte de ciboulette fraîche, coupée en tronçons
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 98.8 kJ / 23.6 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Bredele à la noisette
1h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Pâté lorrain
15h 30min
Fondue suisse moitié-moitié
30 min
Spaetzles à l'alsacienne
40 min
Saucisse au ketchup et curry (Currywurst)
20min
Spätzles aux girolles
50 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Vin chaud alsacien de Noël
40 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2u. 45min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min