Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de faisselle
- 3 échalotes, coupées en morceaux
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 botte de ciboulette fraîche, coupée en tronçons
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 98.8 kJ / 23.6 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Tarte à la rhubarbe meringuée
14ωρ. 15 λεπτ.
Spaetzles à l'alsacienne
40min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10min
Bredele
12 Std. 45 Min
Bredele à la cannelle
1u.
Pâté lorrain
15 Std. 30 Min
Spritzbredele
25min
Butterbredele
2h 30min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15min
Spätzles aux girolles
50min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Tartelettes aux quetsches
45 min