Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z karczochami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
50 sztuk
Składniki
Posypka serowa
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos z karczochami
-
200 g oleju
-
300 g serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
sok z ½ cytryny ekologicznej, świeżo wyciśnięty
-
200 g serka śmietankowego kremowego, pokrojonego na kawałki
Podanie
-
1 - 2 bagietki pokrojone ukośnie na kromki
-
1 szczypta papryki ostrej, mielonej do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
134.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
356 kJ /
85.1 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA POBUDZENIE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Oliwa sycylijska
10 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Mini tarty
1 godz. 45 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min