Bruschetta z karczochami

Bruschetta z karczochami

4.7 116 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
50 sztuk

Składniki

Posypka serowa
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos z karczochami
  • 200 g oleju
  • 300 g serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sok z ½ cytryny ekologicznej, świeżo wyciśnięty
  • 200 g serka śmietankowego kremowego, pokrojonego na kawałki
Podanie
  • 1 - 2 bagietki pokrojone ukośnie na kromki
  • 1 szczypta papryki ostrej, mielonej do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 134.2 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 356 kJ / 85.1 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...