Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej, bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojona na 2 cm kawałki
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule dymki, pokrojone na 2 cm kawałki
- 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
- 200 g pieczarek, przekrojonych na pół
- ½ łyżeczki soli
-
400
g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
lub 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki - 1 łyżka sosu rybnego
- olej, do smażenia
- 4 bułki do hamburgerów
- 6 łyżek czerwonego sosu chili, słodkiego
- 4 liście sałaty
- 4 czubate łyżki marchewki, pokrojonej w 3 mm słupki
- 8 plastrów czerwonej cebuli, o grubości 2 mm
- 20 kiełków soi, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1584.8 kJ / 378.5 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 802.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad Thai z kurczakiem
30min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Curry z wołowiną
45min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1h
Sałatka azjatycka z klopsikami
4hod. 20min
Kurczak generała Tso
40min
Ramen z klopsikami z indyka
2 Std. 25 Min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15min
Burger wołowy
20min
Burger DELUXE
2h 15min
Sos teriyaki
15min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30min