Tajski burger
TM6 TM5

Tajski burger

4.7 (58 ocen)

Składniki

  • 1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej, bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojona na 2 cm kawałki
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule dymki, pokrojone na 2 cm kawałki
  • 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
  • 200 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • ½ łyżeczki soli
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
    lub 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • olej, do smażenia
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 6 łyżek czerwonego sosu chili, słodkiego
  • 4 liście sałaty
  • 4 czubate łyżki marchewki, pokrojonej w 3 mm słupki
  • 8 plastrów czerwonej cebuli, o grubości 2 mm
  • 20 kiełków soi, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1584.8 kJ / 378.5 kcal
Białko
29.8 g
Węglowodany
39.8 g
Tłuszcz
11.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
3.5 g
Sód
802.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy