Tarte aux oignons et tapenade

Tarte aux oignons et tapenade

4.4 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 105 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
  • 1 pincée de sel
  • 50 g d'eau
  • 400 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 250 g d'olives vertes dénoyautées
  • 1 c. à soupe de câpres au vinaigre
  • 15 g d'huile d'olive
  • 2 brins de basilic frais
  • 1 c. à soupe de moutarde
  • 15 g de gruyère râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 328.4 kcal / 1374.1 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 712.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...