
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 105 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
- 400 g d'oignons coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 250 g d'olives vertes dénoyautées
- 1 c. à soupe de câpres au vinaigre
- 15 g d'huile d'olive
- 2 brins de basilic frais
- 1 c. à soupe de moutarde
- 15 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328.4 kcal / 1374.1 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Sód
- 712.3 mg