Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 100 - 150 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (2 cm)
- 350 - 400 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (2 cm)
-
50
g frozen mixed vegetables
lub frozen green peas - 700 g water (see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade -
½ - 1
tsp fine sea salt, to taste
lub ½ - 1 Tbsp soy sauce, to taste - 60 - 80 g dried pasta, for soup (e.g. orzo), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 713 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 628.8 mg
Alternatywne przepisy
Spring Vegetable Soup
35min
Vegetable Soup
35min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Carrot and Swede Mash
20min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Versatile Smooth Soup
45 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Curried Parsnip Soup
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min