![Vegetable pasta sauce Vegetable pasta sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E4D524D-9FAF-4F3E-A283-D67B5080482D/Derivates/D2B97B21-54F4-438A-B6DF-76484453B813.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 60 g carrots, cut in pieces
- 300 g courgettes, cut in pieces
- 100 g button mushrooms, cut in pieces
- 500 g tinned chopped tomatoes or fresh tomatoes, cut in quarters
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp butter
- 8 fresh basil leaves, torn in pieces
- 1 - 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- grated Parmesan cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Lasagne Bolognese
2sa 30 dk
Vegetable Soup
35 min
Indian vegetable curry
50 dk
Vegetable pasta sauce
40 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 dk
Vegetable Stroganoff
30 min
Tomato Sauce
40 min
Cauliflower and Broccoli Gratin
50 dk
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 min