Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 550 g cauliflower, cut in florets
- 3 Tbsp olive oil
- ½ Tbsp ground turmeric
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for seasoning
Chilli & Garlic Oil
- 2 fresh red chillies, halved
- 4 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- 125 g olive oil
Soup
- 180 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- 600 g water
- 3 Tbsp pumpkin seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Celeriac and Apple Soup
55min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30min
Cauliflower Cheese Soup
30min
Curried Sweet Potato Soup
30min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Red Pepper Houmous
5min