Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil

Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil

3.7 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Roasted Cauliflower
  • cauliflower cut in florets
    550 g
  • olive oil
    3 Tbsp
  • ground turmeric
    ½ Tbsp
  • ground black pepper plus extra for seasoning
    2 pinches
Chilli & Garlic Oil
  • fresh red chillies halved
    2
  • garlic cloves
    4
  • fine sea salt
    1 tsp
  • olive oil
    125 g
Soup
  • onions quartered
    180 g
  • olive oil
    30 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • water
    600 g
  • pumpkin seeds
    3 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 382 kcal / 1587 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 11.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...