Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 550 g cauliflower, cut in florets
- 3 Tbsp olive oil
- ½ Tbsp ground turmeric
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for seasoning
Chilli & Garlic Oil
- 2 fresh red chillies, halved
- 4 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- 125 g olive oil
Soup
- 180 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- 600 g water
- 3 Tbsp pumpkin seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Broccoli and stilton soup
30 min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45 min
Spring Vegetable Soup
35min
Watercress Soup
25min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min