Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g bacon lardons
- 30 g olive oil
- 35 g shallots, halved
- 60 g carrots, cut in pieces
- 700 g pork meat, cut in pieces (3 cm)
- 50 g wholegrain mustard
- 100 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp beef stock paste, homemade - 3 pinches fine sea salt, or to taste
- 3 pinches ground black pepper, or to taste
- 200 g dry cider
- 550 g potatoes, cut in pieces (4 cm)
- 400 g button mushrooms, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2436 kJ / 582 kcal
- Białko
- 50.2 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26hod. 15min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Chicken Étouffée
45 Min
Beef in Stout
1h 40min
Coronation Chicken
30min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 Min
Beef Bourguignon
1h 30min