Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de ciboulette fraîche
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (12 g)
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de fromage de chèvre frais
- 150 g de fromage blanc nature
- fleur de sel
- poivre moulu (3 tours de moulin)
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 60 g d'huile d'olive
- 8 tranches de pain de campagne
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 986 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Citrons farcis au thon
15min
Verrine de chèvre, fruits secs et tomates séchées
2h 15min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3h
Flan express au roquefort
30min
Tuiles au fromage
15min
Gaspacho de betterave
10 min
Terrine de feta au basilic
3h
Cake au roquefort et aux poires
1h
Verrine saumon-endive
10 min
Cheesecake tomate-chèvre
4h 30 min
Crème parmentière au saint-marcellin
45min
Terrine de saumon à tartiner
3h