Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de jengibre, pelado
-
5
g de cebolla cambray, solamente la parte verde del tallo
lub 5 g de cebollín - 1 chile serrano, sin rabo
- ½ cdita de aceite de ajonjolí
- 30 g de jugo de naranja
- 15 g de salsa de soya, baja en sodio
- 10 g de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de pasta de yuzu (opcjonalnie)
- 230 g de atún fresco, cortado en cubitosde 5 mm
- 2 pepinos europeos
- cebollín picado, para decorar
- ajonjolí negro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 335.3 kJ / 79.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30 min
Ceviche de marlin
25 min
Salmón balsámico y fideos de calabacita
25 min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1j
Toritos de marlin
25 min
Aguacates rellenos de atún
20 min
Ensalada siciliana
40 min
Pescado con salsa de aguacate, pasta primavera y plátanos con cajeta
30 min
Ceviche con chile chipotle
15min
Atún con salsa Vierge
50 menit
Pescado en hoja santa
30 min
Tiradito de pescado y chile de árbol
10 min